top of page
Målrettet idræt
Skydning - en målrettet idræt

 

Skydning er en sport for alle, og den er nem at komme i gang med ved Skyttekreds Bjerringbro.
Du skal hverken være i topform, have specielle talenter, boldøje, eller investere i træningstøj, våben eller andet udstyr for at komme i gang. Og så er det en af de idrætsgrene, du aldrig bliver for gammel til at begynde på!
Der er heller ikke noget holdpres: Du skyder først og fremmest mod dig selv; opøver koncentration, balance og teknik i dit eget tempo. Naturligvis med kompetent hjælp fra foreningens instruktører og trænere
Skydning udfordrer og styrker din evne til koncentration, præcision og ro. Deltager du i stævner og konkurrencer, vil du også træne dine evner til at præstere under tidspres.
Uanset om det er riffelskydning eller pistolskydning, så vil du lære at finde ro i dig selv, imens om du er aktiv.

 

Hvem går til skydning?

Hele familien kan gå til skydning og I kan tage af sted sammen, uanset alder og niveau.  
Vore medlemmer tæller alt lige fra børn til ældre. Nogle kommer mest for det sociale og for hyggen, andre har skydning som en konkurrence idræt der kræver masser af træning – og så er der alle dem midtimellem.
Du har ikke brug for andet end lysten til at prøve at skyde, for at komme i gang. Alt det du skal bruge, kan lånes i klubben.

 

Hvornår er der sæson for skydning?

Du kan gå til skydning hele året rundt, og det er både en indendørs og en udendørs sport. Desværre har vi i Skyttekreds Bjerringbro ikke vores egen udendørs skydebane, men i stedet samarbejder vi med andre skytteforeninger og med vores landsdel (DGI Midtjylland Skydning) om udendørs skydning. Siden 2023 har vi haft mulighed for at skyde 25m og 50m på vores indendørs skydebane i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.
Til stævner og konkurrencer bliver man inddelt i klasser efter alder og færdigheder, så man konkurrerer med andre på nogenlunde lige fod. Se mere under ”FAQ om skydning”.
 

Hvad kan du skyde med i Skyttekreds Bjerringbro?

Vi har plads til både pistol- og riffelskytter.
Typen af våben afhænger af sæson og banen.
Om vinteren kan der skydes med 4,5 mm luf
t og kaliber .22LR også kendt som salonriffel.
Om sommeren kan der stadig skydes med 4,5 mm luf
t og kaliber .22LR, men også langdistance (200 og 300 m) riffel i kaliber 6,5x55mm, samt grovpistol (der er kvalifikationskrav for at skyde grovpistol på banen).
 

Sådan kommer du i gang!

Det eneste, du behøver at gøre for at komme i gang, er at kontakte os for at aftale et tidspunkt, hvor du kan prøve skydning. Når vi helst vil have en aftale om det på forhånd, så er det for at være sikre på, vi har en af vores dygtige instruktører, der har tid til at give dig den nødvendige introduktion, når du kommer. På den måde får både du og vi den bedste oplevelse.


 

bottom of page