top of page
DSC09331_2.jpg
Om at være frivillig i Skyttekreds Bjerringbro

 

Udover bestyrelsesarbejdet er der brug for mange frivillige for at få alle vores aktiviteter til at fungerer.

Vi har i Skyttekreds Bjerringbro udarbejdet en frivillighedsstrategi med 2 primære mål:

1: Få større aktivitet i foreningen i de timer, der er åbent p.t.

2: Kunne holde åbent en dag eller aften mere om ugen, uden at de nuværende frivillige skal bruge flere timer på det.

 

Een af vejene til at opnå disse 2 ting, er at vi skal bruge mange frivillige til at hjælpe med de faste opgaver. I første omgang har vi i bestyrelsen udpeget 5 opgaver, som vi gerne vil have mere hjælp til. Disse 5 opgaver er:
A:
Banerengøring. Kræver ingen forudsætninger.

Opgaven består i at gøre banen ren hver måned. Dvs. at der skal støvsuges på baneafsnittet, gulvet skal moppes. Standpladsborde og skærme m.m. tørres af.

 

B: Banevedligehold. Kræver ingen forudsætninger og oplæring vil finde sted i nødvendigt omfang.

Opgaven består primært i at tømme og vedligeholde kuglefang og skivevæg. Nogle få gange er der andre opgaver omkring vedligehold af banen.

 

C: Hjælpere inde på banen. Kræver en interesse for skydning (gerne lidt erfaring med skydning) og lyst at arbejde med især børn og unge, men også med voksne. Som hjælper skal du helst være rimelig mødestabil.

Opgaven består i at hjælpe med at gennemføre den ugentlige træning, herunder rette/vejlede, og hjælpe vores skytter ved stævner.

Oplæring vil finde sted, først her i foreningen, men der er også mulighed for kurser igennem DGI Skydning.
 

D: Hjælpere til Eventskydninger. Kræver en interesse for skydning (gerne lidt erfaring med skydning) og lyst at arbejde med mennesker.

Vi møder her børn og voksne, der aldrig har prøvet at skyde, og skal give dem en god oplevelse.

Eventskydninger er desuden en meget vigtig indtægtskilde for foreningen.

Opgaven består i at sikre at sikkerhedsreglerne bliver overholdt, vejlede deltagerne, så de får en god og sikker oplevelse med skydning, samt være foreningens ansigt udadtil.

 

E: Hjælpere ved stævner. Kræver ingen forudsætninger, kun lysten til at være med til at skabe en god stævnekultur.

Vi vil gerne skabe mere social kultur ved stævner og det kræver noget hjælp til forplejning, klargøring af skytter m.m.

Opgaven består i at hjælpe med planlægning af f.eks. kørsel, forplejning, finde frem til hvordan vi udvikler en god stævnekultur, hjælpe med at klargøre skytter, pakke og holde styr på grej m.m.

 

Til alle opgaverne kan også vores unge medlemmer være med. Som fast hjælpetræner skal man iht. lovgivningen være mindst 13 år.

 

Der er selvfølgelig også andre opgaver løbende, som der inviteres til at hjælpe med.

Er du interesseret i bestyrelsesarbejde hører vi også gerne om det.

 

Til information, så hjemsøges der naturligvis børneattest på alle hjælpere i foreningen.Hvad får du for at være frivillig i Skyttekreds Bjerringbro?

Der er mange glæder ved at arbejde med skytter. Det føles ubeskriveligt, når en skytte lykkes med aftrækket, eller laver sin første bevidste 10’er.

Vi holder nogle arrangementer for vores frivillige. Eksempler kunne være fællesspisning, en tur på en anden skydebane for selv at skyde eller besøg ved andre foreninger.
Der er ikke nogen betaling for arbejdet i form af kr./øre. Men der er mange muligheder for at udvikle dig selv.

 

Vil du hjælpe til som frivillig, så sig det til en fra bestyrelsen, så finder vi i fællesskab frem til de opgaver du gerne vil hjælpe til med.


Des flere vi er om opgaverne, des færre gange behøver den enkelte at hjælpe. Selv få timer om året kan gøre en stor forskel. Så kom frisk og få dig skrevet på en eller gerne flere opgaver.

Introduktionsforløb
Nuværende eller tidligere skytte
bottom of page